czwartek, 24 marca 2016

Babka wilgotna


Składniki:

  •     5 jajek
  •     1 szklanka wody
  •     1,5 szklanki cukru
  •     1szklanka oleju
  •     3 szklanki mąki
  •     2 łyżeczki proszku do pieczenia
  •     2 łyżki kakao
  •     1 cukier waniliowy
Wykonanie:
  • Ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym.
  • Wmieszamy pozostałe składniki oprócz kakao
  • Dzielimy ciasto na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy
  • Na środek natłuszczonej i posypanej bułką tartą lub kaszą manną formy nakładamy na przemian po 2 łyżki masy ciemniej i masy białej.
  • Pieczemy około 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.


Na motywach przepisu pani Ewy Wachowicz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz