wtorek, 22 kwietnia 2014

muffinki cytrynowe


składniki:
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
szczypta soli
2 łyżki startej skórki z cytryny
1 opakowanie cukru wanilinowego
2 jajka
250 ml jogurtu, kefiru, maślanki
125 g masła, roztopionego

wykonanie:

  • Wymieszać składniki suche w jednej misce: mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą, cukrem waniliowym
  • składniki mokre w drugiej misce: jajka mieszamy z jogurtem, kefirem, roztopionym i wystudzonym masłem
  • mokre wlewamy do suchych i łączymy delikatnie
  • włożyć ciasto do foremek , piec ok 20 minut w temperaturze 190 stopni


na podstawie przepisu z bloga: kwestiasmaku.com, smak wyśmienity!  ozdobić wedle uznania (my nie zdążyliśmy)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz