składniki:
- biała kiełbasa parzona – 10 szt.
- cebula – 4 szt.
- czosnek – 4 ząbki
- koncentrat pomidorowy – 200 g
- suszone pomidory w oliwie
- papryka 1 szt
- papryka konserwowa – 2-4 szt.
- do przyprawienia: papryka słodka majeranek cukier sól pieprz
wykonanie
- białą kiebasę nacinamy i podsmażamy na patelni na złoto z obu stron, przekładamy na talerz
- cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwe z suszonych pomidorów, dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę
- gdy cebula będzie miękka, dodajemy pokrojony w cienkie plastry czosnek, po kilku minutach koncentrat pomidorowy, drobno pokrojone suszone pomidory i odrobinę zalewy z papryki
- na koniec wkrawamy pokrojąną w paski paprykę konserwową, podlewamy całość zalewą z papryki by stworzył się sos, doprawiamy przyprawami
- wykładamy łyżką na talerze, na to kładziemy kiełbasę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz