bez pieczenia, szybko się robi ale długo czeka, pyszne
Składniki:
- 3 paczki krakersów
- 500 -600 g śmietanki kremówki 30%
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w minimalnej ilości wrzącej wody
- puszka masy krówkowej (kajmakowej)
- 100 g masła
- mleczna czekolada
Wykonanie:
- ubić kremówkę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać wystudzoną żelatynę
- masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo masę krówkową
- układać warstwy : krakersy - masa śmietanowa - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa śmietanowa - krakersy - masa krówkowa
- na wierzchu zetrzeć czekoladę mleczną (wcześniej schłodzoną w lodówce, żeby była twarda)
- i teraz najgorsze: wstawić na noc do lodówki - krakersy zmiękną, złapią wilgoć, ciasto się przegryzie
przepis za kotlet.tv - nieco zmodyfikowany zwłaszcza jeżeli chodzi o proporcje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz