niezwykle prosty, delikatny, obłędny w smaku!
składniki:
- 800gr sera twarogowego (ja dałem całe wiaderko 1kg + łyżke mąki ziemniaczanej)
- 250gr mascarpone
- 200gr śmietanki 30%
- 5 jajek
- budyń waniliowy
- szklanka cukru
- 3 batony kinder bueno
spód:
- 250 gr ciastek (herbatniki lub owsiane , digestive są super)
- 2 łyżki nutelli
- 2łyżki miękkiego masła
polewa czekoladowa
- opakowanie czekoladek kinder (lub dowolna mleczna) + 2 łyżki śmietanki 30% - podgrzewamy do rozpuszczenia i na zimny sernik
wykonanie:
- spód - ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem i nutellą , wyłożyć na spód tortownicy
- wszystkie składniki zmiksować na koniec dodając pokruszone kinder bueno i wylać na spód
- piec 170/180 stopni ok godziny w kąpieli wodnej (na spód piekarnika blaszka z wodą)
- wystudzić i do lodówki, na zimny sernik wylewamy polewę
- na następny dzień - pycha!
na motywach: instagram - kuchniawmoimdomu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz