pyszny i prosty! jako zamiennik smalcu rzeczywiście się nadaje
składniki:
- ugotowana fasola 1,5 szklanki
- dwie cebule
- 4 suszone śliwki
- 2 listki laurowe, ziele angielskie, goździki, jałowiec (po 1-2 ziarenka)
- sos sojowy - łyżka
- majeranek łyżeczka
- sól pieprz
- olej do smażenia
wykonanie:
- cebulkę pokroić drobno i usmażyć na złoto z przyprawami
- w tym czasie zblendować fasolę z sosem sojowym i majerankiem, dodać ćwierć szklanki wody
- pokroić drobniutko śliwki
- dodać śliwki z cebulą (wcześniej wyjąć z niej przyprawy) do fasoli, przyprawić solą i śmiało pieprzem
- wymieszać lub jeszcze delikatnie zblendować (tak by sliwki i cebula były wyczuwalne)
gotowe :)6
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz