składniki:
• 1/2 kg białej kapusty
• 1/2 kg mięsa mielonego
• 2 jajka
• duża cebula
• sól, pieprz
• kminek
• oregano
• szklanka kaszy manny
• tarta bułka
• olej
• 3/4 szklanki bulionu drobiowego
• 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
wykonanie:
- Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z mięsem, jajkami, posiekaną cebulą, przyprawami i kaszą
- formować płaskie kotlety, obtaczaćw tartej bułce i usmażyc na oleju
- pzełożyć do rondla, podlać bulionem, duś ok. 40 min na małym ogniu. Pod koniec dodać przecier pomidorowy
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKasza jak rozumiem surowa ma być?
OdpowiedzUsuńtak - podczas duszenia normalnie spęcznieje :)
OdpowiedzUsuń